També disponible en: Valencià

XII Jornada Joan Fuster: indagación, pensamiento y literatura

La Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca, organitza la XII Jornada Joan Fuster, enguany dedicada al tema Joan Fuster: indagació, pensament i literatura. Aquesta jornada tindrà lloc el dimarts 13 de novembre, de 9.30 a 19.30 h, a l’Espai Joan Fuster de Sueca (c/ Sant Josep, 8 i 10).

Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) fou, sens dubte, un cas modèlic d’escriptor vocacional, que va saber convertir en profesión una profunda pulsió personal a comunicar-se per mitjà de l’escriptura. El resultat de la seua intensa dedicación foren desenes de llibres, centenars d’articles apareguts en diversos periòdics al llarg d’una trentena d’anys, un seguit d’anotacions diàries -només en part conservades-, milers de cartes i de fitxes de treball. ..

La Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València, en el marc de la seua col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca, ha volgut dedicar enguany l’estudi monogràfic al tema «Joan Fuster: indagació, pensament i literatura», en la Xll Jornada que periòdicament es dedica a l’estudi, la revisión i el debat entorn d’aspectes específics de l’obra fusteriana, de la seua personalitat i de les matèries que ocuparen en un moment o altre un àmbit i una funció centrals en les seues reflexions.

Deia C. S. Peirce, el pare del pragmatisme, que el subte és el motor de la recerca, de la indagació, si voleu dir-ho així. Fuster és un exemple palès de la veritat d’aquest dictum. Tot i el seu proclamat, difós i reiterat menysteniment de la filosofia -que en realitat era només el menyspreu d’un cert tipus de metafísica abstrusa i doctrinal-, Fuster va ser un pensador, un indagador d’abast ampli i pràctica constant.

Si Hegel no, Montaigne sí. L’escepticisme razonable de Fuster, la seua ànsia de trobar i trobar-se, l’empenyien de manera contumaç a pensar i repensar, a indagar sobre totes les coses. Si la filosofia no, el pensament sí, i els seis assajos en són una mostra sempre viva i vívida. En aquesta jornada, coordinada per Tobies Grimaltos (Universitat de València), diversos especialistas s’encarregaran de presentar visions detallades sobre parcel·les ben significativas del tema establert.

Més informació.