També disponible en: Valencià

Genís Carreras exhibeix en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), ‘Philographics. Breu diccionari filosòfic mural‘, una manera d’explicar les diferents corrents filosòfiques a través de metàfores visuals. 20 cartells seleccionats en els quals l’artista Genís Carreras explica, a través dels recursos propis del disseny gràfic, algunes de les grans i més complexes idees del pensament occidental.

Durant l’acte de presentació de la mostra, el director del MuVIM, Rafael Company, ha recordat la condició de “museu de les idees” amb què va ser concebut aquest centre expositiu, pel que ha reconegut que “els temes relatius al pensament i la filosofia sempre seran tractats amb una especial cura en aquest museu”.

Philographics. Breu diccionari filosòfic mural convida a un exercici de traducció a format visual de conceptes abstractes i complexos, el que augmenta la seua intel·ligibilitat en portar la idea més enllà de les paraules amb les que habitualment s’expressa. Això no vol dir que l’autor renuncie a la paraula o la relegue, de fet, tots els cartells inclouen la definició escrita del concepte que representen, sinó que confia en la potencialitat d’altres formes de comprensió basades en la intuïció i l’experiència estètica. Així, amb el llenguatge directe de la imatge, amb formes pures i colors plans, sense escarafalls i amb eloqüència gràfica, els cartells es converteixen en estímuls estètics per al nostre enteniment. [Valencia Plaza]