També disponible en: Valencià

Una eclèctica selecció de 20 cartells l’artista Genís Carreras explica algunes de les grans i més complexes idees del pensamiento occidental.

Explicar les diferents corrents filosòfiques a través de metàfores visuals. Amb este leitmotiv el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, exhibeix Philographics. Breu diccionari filosòfic mural. Una mostra integrada per una eclèctica selecció de 20 cartells en els quals l’artista Genís Carreras explica, a través dels recursos propis del disseny gràfic –la forma, la proporció, el color–, algunes de les grans i més complexes idees del pensament occidental.

Durant l’acte de presentació de la mostra, el director del MuVIM, Rafael Company, ha recordat la condició de «museu de les idees» amb què va ser concebut aquest centre expositiu, pel que ha reconegut que «els temes relatius al pensament i la filosofia sempre seran tractats amb una especial cura en aquest museu». Company ha insistit en que el MuVIM «és afí a la filosofia des del seu naixement, i així continuarà. Ja que entenem que en el nostre compromís amb la societat hem d’aportar un valor afegit pel que fa a la reflexió, l’obligació moral i no contribuir a la vacuïtat», ha assenyalat. [Diari ABC, 16 maig 2017]