També disponible en: Valencià

Des de fa un parell d’anys, l’Associació Cultural València Pensa desenvolupa amb èxit -de públic i contingut- conferències, debats i actes culturals presidits per la voluntat de treure la filosofia de les aules, sobretot amb l’organització de les dos primeres edicions d’Avivament, el festival de filosofia de València. Compta, a més, amb el suport i compromís de la Llibreria Ramon Llull, seu de l’associació.

Per la seua banda, Malalts de Ciutat -hereva d’Aula Ciutat – també s’ha dedicat a promoure debats i donar cabuda en el seu blog a opinions diverses sobre temes urbans i territorials.

Ambdues associacions, conscients de la importància de reflexionar sobre la ciutat -el lloc on tot passa- consideren d’indubtable interés iniciar una activitat conjunta que davall el lema de La Ciutat Pensada té voluntat de seguir desenrotllant-se els anys venidors. Aquesta primera edició compta amb el suport i patrocini de l’Ajuntament de València.

El cartell i la imatge de aquestes jornades és de Marta Negre, dissenyadora. Marta ens consta el procés de creació del cartell:

“Per al disseny del cartell La ciutat pensada vaig voler fer una composició sòbria que, amb els mínims elements visuals possibles, aconseguira traslladar-nos ràpidament a l’imaginari de ciutat. Però pensar en la ciutat com a concepte resultava complex. El demogràfic, el geogràfic, l’arquitectònic, el social… molts factors conflueixen en ella. Així que havia de trobar un element comú del nostre imaginari col·lectiu que fóra molt bàsic i ràpid d’associar. I llavors vaig pensar en aqueixa caseta de quatre pals que tots hem dibuixat alguna vegada de xiquets. Vaig resoldre el disseny amb un muntatge fotogràfic a partir d’una simple caixa de cartó i de la representació d’un cap pensant dins de la casa. La tautologia d’una ciutat viva, que es pensa a si mateixa”

Marta Negre és llicenciada en Publicitat per la Universitat Jaume I de Castelló i Màster en Arts Gràfiques per la Universitat Politècnica de València, on actualment finalitza el Màster de Producció Artística, en l’especialització en Pensament Contemporani i Cultura Visual. Té formació en vídeo i psicologia Gestalt. En els seus treballs audiovisuals, pròxims a l’assaig visual, articula relats a través del registre d’imatges i reflexiona sobre l’influx de paradigmes de pensament en la nostra societat. | DissenyCV, revista de disseny i cultura visual, 21.9.2018