També disponible en: Valencià
Impulsada des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, amb la participació d’altres actors de l’Administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, l’Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, l’Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular, l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives naix amb la voluntat de convertir-se en un espai per a la reflexió i el debat obert, participatiu i crític sobre els assumptes més candents del món actual i de la societat valenciana.
L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives tindrà fonamentalment tres línies de programació: conferències i presentacions de llibres, seminaris i un seminari permanent. La programació, que se celebrarà al Centre Cultural La Nau, s’iniciarà el proper 15 de novembre de 2017. Les conferències i presentacions de llibres, que poden anar associades a debats o seminaris, acostaran a professionals de prestigi reconegut en diferents àmbits: ciència, cinema, literatura, feminisme, història… Aquestes sessions sempre seran obertes al públic amb l’única restricció de l’aforament de la sala.
Per als seminaris sí es requereix inscripció, amb un preu de 10 euros, i l’admissió seguirà un ordre temporal fins a completar el nombre de places. S’organitzaran en grups reduïts per promoure la rèplica, el debat i la interacció entre els participants. Aquestes sessions es gravaran i es podran consultar des del repositori Cultura de la Televisió de la Universitat de València, MediaUni.
L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives també acull un seminari permanent que es convocarà una vegada al mes per tractar en els nous espais fronterers de la cultura contemporània. Aquest seminari, titulat ‘Cultures a la frontera’, està organitzat en diverses àrees temàtiques i està previst que s’aborden qüestions com el paper de les institucions culturals i les noves iniciatives que sorgeixen en l’entorn, l’impacte del desenvolupament tecnològic i la redefinició del paper de l’Estat i del mercat en l’àmbit de la producció i el consum cultural.
Calendari d’events
Javier Echeverría. Conferència Tecnocultura i innovació | dimarts, 20 de febrer de 2018 a las 19 h. a La Nau
Daniel Innerarity. Conferència La democràcia a Europa | dimarts, 27 de febrer de 2018 a las 19 h. a La Nau
Daniel Innerarity. Seminari La política en els temps d’incertesa | dimecres, 28 de febrer de 2018 a las 11 h. a La Nau.
Ignacio Sánchez-Cuenca. Conferència La democracia en crisi | dimercres, 30 maig de 2018 a les 19 h. a La Nau.